Регионалната летна школа за анализа на податоци се одвива во Сараево

Летната школа, наменета за млади економисти, е заеднички организирана од Finance Think и Економските факултети од Сараево и Белград, со поддршка на Фондот за Западен Балкан.

Во тек е реализација на работилници за мапирање на туристички дестинации

Finance Think успешно спроведува пет работилници – наменети за пет плански региони – за алтернативни туристички дестинации, во рамките на Проектот за локална конкурентност. Кликнете за галерија.

Тркалезна маса за наодите од студијата за оценка на прогресивниот данок

Настанот ги претстави наодите од споменатата студија, и ги судри ставовите на носителите на политиките, бизнис секторот и академијата. Кликнете за галерија.

Finance Think на проминентна конференција во Вашингтон

Нашите Благица Петрески и Деспина Туманоска учествуваат со свој труд на Втората конференција за работни места и развој: Подобрување на работните исходи во земјите во развој, во организација на Светската банка и Институтот ИЗА, во Вашингтон, САД, 4-6 јуни 2019.

Finance Think Ве поканува на тркалезна маса

Датумот е 13 јуни 2019, а местото Хотел Мериот Скопје. Учеството е слободно.

Повик за учество во летна школа за млади економисти

Finance Think Ве поканува да аплицирате за учество во летна школа на тема „Анализа на податоци за јавни политики“, која ќе се одржи во Сараево, БиХ, 9-13 јули 2019. Кликнете за линкови!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress