Совет за политики

Советот за политики на Finance Think е соствен од сегашни и поранешни носители на економските и социјалните политики во Македонија, и од професионалци кои имаат или имале значително влијание врз носењето и спроведувањето на економските политики. Целта на Советот за политики е да овозможи непосреден контакт со носителите на политиките, со цел нивно информирање за препораките до кои се дошло низ процесите на истражување.

Советот ги има следните членови:

Проф. Зоран Шапуриќ
Министер за домашни инвестиции (2017 – to date)

Маја Парнарџиева Змејкова
Директор на Фондот за здравствено осигурување (2009-2015)

Државен советник во Министерството за финансии (2000-2009)

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress