Советодавен одбор

Советодавниот одбор на Finance Think е соствен од истакнати дејци во економската мисла во земјата и странство. Целта на советодавниот одбор е да го советува Управниот Одбор и Главниот економист за програмските насоки на здружението и да помогне во профилирањето на високо стручни и кредибилни препораки за носителите на политиките, базирани на истражувачки докази.

Одборот ги има следните членови:

Проф. Ирај Хаши
Стафорсшир Универзитет, Велика Британија
Економија, иновации, конкурентност – CV

Д-р Маја Мицевска-Шарф
Вебстер Универзитет
Економика на труд, Развојна економија – CV

Д-р Никица Мојсоска-Блажевски
Универзитет Американ Колеџ Скопје
Макроекономија, со фокус врз пазар на труд, образование и социјална политика – CV

* Членството е во мирување од 1 јули 2016.

М-р Милан Елисковски
Народна банка на Република Македонија
Економија, Управување со банкарски ризици – CV

Д-р Вероника Белоушова
Висока школа за економија, Национален истражувачки универзитет, Москва, Русија
Банкарство – CV

Д-р Ел-хаџ Бах
Африканска развојна банка
Развојна економија – CV
Д-р Бралинд Кири
Универзитет од Екстремадура, Шпанија
Економика на образование, Индустриска организација – CV

Д-р Игор Величковски
Народна банка на Република Македонија
Универзитет Американ Колеџ Скопје
Применета економија: Монетарна економија и финансиски пазари – CV

Д-р Марјан Петрески
Универзитет Американ Колеџ Скопје
Применета макро и развојна економија – CV – IDEAS

Д-р Горан Петревски
Универзитет Св. Кирил и Методиј Скопје
Економија, Банкарство – CV

Д-р Бранимир Јовановиќ
Институт за општествени и хуманистички науки Скопје
Применета економија – CV

* Членството е во мирување од 1 јули 2017.

М-р Симон Милошески
Универзитет Американ Колеџ Скопје
Корпоративни финансии, Финансиски системи – CV

Д-р Роман Хорват
Институт за економски студии, Карлов Универзитет, Прага, Чешка
Централно банкарство, Политичка економија – CV

Д-р Хорхе Давалос
Универзитет дел Пацифико
Лима, Перу
Применета економетрија – CV

Д-р Ги Лакроа
Универзитет од Лавал
Квебек, Канада
Економика на труд – CV

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress