Finance Impaq – Нашиот нов потфат

Ја лансираме нашата Policy Service Platform – Finance Impaq. Таа цели да придонесе кон процесите на формулирање, имплементација и евалуација на економските и социјалните политики во Македонија и регионот на Западниот Балкан, преку сет од интегрирани и методолошки-фундирани услуги.

Платформата се заснова на рационално-сеопфатиниот модел на креирање политики, познат во политичката наука, кадешто се следи текот на четири различни фази: идентификување на проблемот, формулирање на опции, избор и имплементација, мониторинг и евалуација.

Finance Impaq

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress