Finance Think врши надолна ревизија на проекцијата за растот на БДП во 2017 до 2.3%

Finance Think изврши понатамошна надолна ревизија на проекцијата за растот на БДП за 2017 на 2.3%. Главниот ризик за економијата во текот на 2017 година останува да биде брзината со која новата влада ќе може да се врати на патеката на структурните реформи. Во моментот, поголем дел од маневарскиот простор за видливи ефекти на економската стабилизација во текот на 2017 година е исцрпен. Сепак, бранот оптимизам кој се појави по фомирањето на новата влада може да помогне за намалување на ризиците врз растот.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress