НБРМ Годишна награда

Благица Петрески е добитник на Годишната награда за млад истражувач во областа на макроекономијата од страна на Народната банка на Република Македонија во април 2010 година. Наградениот истражувачки труд е “Анализа на ефектите од развиеноста на банкарскиот систем врз економскиот раст: случајот на Македонија”.

 

 

Деспина Туманоска е добитник на Годишната награда за млад истражувач во областа на макроекономијата од страна на Народната банка на Република Македонија во април 2012 година. Наградениот истражувачки труд е “Емпириска анализа на загатката на Фелдштајн и Хориока во економиите во транзиција, со осврт на Македонија”.

 

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress