Претставена студијата за гарантиран минимален доход

Finance Think ги претстави наодите од студијата „Ремонт за системот за социјална помош преку воведување гарантиран минимален доход“.

Студијата предлага три алтеративни шеми за воведување гарантиран минимален доход во Македонија и ги пресметува ефектите од нив за животниот стандард, пазарот на труд и буџетскиот трошок.

Линк до Бриф за политиките 21

Линк до галерија

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress