На актуелни економски теми, нашата Извршна директорка, Благица Петрески дискутираше во емисијата „Зум ин“ на Bloomberg Adria MKD
⭕Во предлог буџетот за следната година се најавува фискална консолидација а од друга страна креираме буџет каде што има поголем раст на платите во однос на вкупниот раст на расходите, што е знак за неконзистентност во намерата на власите посочува Благица Петрески, извршна директорка на „Finance Think“ во интервју за „Блумберг Адрија“.
⭕Во поглед на капиталните расходи оваа година, тие се пореалистични во споредба со минатата година посочува Петрески.
👉 Целиот разговор на следниот линк:

Recommended Posts