МЕДИУМСКО ПРИСУСТВО

Цитирање: „Парите да се потрошат за капитални инвестиции, а не да отидат во џебовите на функционерите“

Изјава: „Високите каматни стапки ќе се задржат подолго време“

Интервју во „Зум ин“ на Блумберг Адриа

Цитирање: „Стратегиски исчекор или тактички краткотраен блеф“

Цитирање: „За Синдикатот бројките за падот на инфлацијата се нереални, за три месеци храната намалена за помалку од 1.000 денари“

Цитирање: “Владата самата се прогласи за победник и го собра аплаузот за намалената инфлација, граѓаните и натаму крпат крај со крај!”

Изјава: „Следната недела антикризни мерки“

Цитирање: “Статистика измери двојно пониска инфлација, власта задоволна – ССМ се сомнева во бројките”

Цитирање: „Пензионерите протестираат, но не се најсиромашните во државата“

Цитирање: “„Фајнанс Тинк“: Што очекуваат граѓаните од цените?”

Цитирање: „Finance Think: Резултати од анкета за очекувањата на граѓаните сврзани со цените“

Интервју на тековни економски теми

Цитирање: „„Здраво, јас сум доктор на науки и работам како келнер во кафуле“ – земјава си има сериозен проблем со балансот на пазарот на трудот“

Преглед: “Станавме ли поотпорна економија денес?“

Изјава: “Што се замрзнува, а што се одмрзнува: Трка на инфлацијата, цените и монетарните политики”

Цитирање: “Како и да вртиш, за пензионерите пак нема”

Цитирање: „ЌЕ СЕ СКРОТАТ ЛИ „ЗДИВЕНИТЕ“ ЦЕНИ СО ЗАКОН ЗА НЕФЕР ТРГОВСКИ ПРАКТИКИ: Дали новите одредби ќе донесат бенефит за граѓаните?!“

Изјава: „„Се живо“ се најде на листата „луксузни“ производи кои поскапеа, власта тврди дека остануваат гарантираните цени“

Изјава: “Замрзнатите теста, млечни и сирни намази, сирење и урда станаа „луксузни“ производи, власта тврди остануваат гарантираните цени”

Прес клипинг од Економски форум 6.10

Цитирање: “Човечки ресурси ниту „за лек“”

Цитирање: „ЗОШТО ЦЕНИТЕ СЕ ВИСОКИ? ТРГОВЦИТЕ ЈА ПРЕФРЛААТ ТОПКАТА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, ТИЕ СЕ ПРАВДААТ СО ПОСКАПЕНИТЕ ИНПУТИ“

Учество во Топ тема

Цитирање: „Македонската економија сѐ уште во „нокдаун““

Цитирање: “Проблемите никако да се решат, се води војна со инфлацијата, ниските плати, слаби инвестиции…”

Цитирање: „Бизнис-секторот со анализа: Солидарното оданочување ќе ги дестимулира успешните компании“

Цитирање: “ДАЛИ СОСЕДИТЕ ЌЕ НИ ГИ „КРАДАТ“ РАБОТНИЦИТЕ? Со отворањето на границите ќе имаа поголема раздвиженост”

Цитирање: „ЕДУЦИРАНА РАБОТНА СИЛА ИМА, ОТВOРЕНИТЕ ПАЗАРИ ЌЕ НИ ГИ ЗЕМАТ РАБОТНИЦИТЕ ШТО ДОСЕГА НЕ ЗАМИНАЛЕ“

Прес клипинг од Студија за политиките 47

Изјава: “„Фајнанс тинк“: На Македонија не ѝ недостасува висококвалификуван кадар, во земјата недостасуваат работници во општите и услужни дејности”

Цитирање: “Парафискалните давачки не се мала пречка за пазарната економија”

Цитирање: „„Фајнанс тинк“: Регионалниот пазар може дополнително да ја испразни Македонија од работници“

Цитирање: “Регионалниот пазар може дополнително да ја испразни Македонија од работници”

Цитирање: “ШТО ГО КОЧИ ГРАДЕЖНИШТВОТО – Се намалуваат примамливите локации, има вишок станови, еве какви се очекувањата за цените!”

Цитирање: “Проекцијата за раст на БДП во 2023 намалена на 1,7 отсто”

Изјава: „ПАЃА ИЗВОЗОТ, ПАЃА И ЕКОНОМИЈАТА – Тешко ни се пишува и за следниве месеци, еве што велат економистите“

Прес клипинг од Макро-монитор 12(2)

Цитирање: „Пумпање на капиталните инвестиции, па издишување за плати и пензии“

Цитирање: „ЗОШТО ЦЕНИТЕ ВО СВЕТОТ ПАЃААТ, А КАЈ НАС УПОРНО РАСТАТ? Мерките на владата го нарушија пазарот, трговците профитираат во матно“

Цитирање: „Комбинација на домашни и странски фактори за нагорен тренд на цените“

Цитирање: „ТРГОВЦИТЕ „ВИНОВНИ“ ШТО ЦЕНИТЕ ТЕШКО СЕ СИМНУВААТ ОД НЕБО? – Еве што покажа истражувањето на „Фајненс тинк“ за поскапувањата“

Цитирање: „Сивата економија му нанесува сериозен удар и на пензискиот фонд“

Цитирање: “Просечна плата само со прекувремена работа, ова не важи за избраните и именувани лица!”

Интервју на тековни економски теми

Цитирање: „Има ли можност за зголемување на пензиите и има ли веројатност за намалување на функционерските плати?“

Цитирање: “АКО НЕМАШ ЗА СИРЕЊЕ, КУПИ УРДА – ИНФЛАЦИЈАТА НАЈСИЛНО УДИРА ВРЗ СИРОМАШТИЈАТА”

Цитирање: „Граѓаните кои ја градеа оваа држава сега од улица бараат достоинствен живот!“

Цитирање: „Нема простор за зголемување на пензиите, но неприфатливо е и платите да функционерите да растат неразумно – предупредија експертите“

Прес клипинг од ФТ Став 59

Изјава: “Finance Think: ФПИО не може да издржи покачување на пензиите надвор од законот – Платите на функционерите мора да се вратат на старо”

Архива