КОНФЕРЕНЦИИ ЗА ПЕЧАТ

Целта на конференциите за печатот е да објават нов резултат и/или нов наод, и врз основа на тоа да ги советуваат носителите на политиките и/или да препорачаат промена на некоја политика/закон.

Новинарски брифинг: Колкава е нашата сива економија? Како клучни економски политики се одразуваат врз неа?

Граѓански ресурсен центар, 13 мај 2022 година – Бриф

Новинарски брифинг: Иницијатива за заеднички регионален пазар на Западен Балкан

Онлајн, 8 февруари 2022 година – Видео

Новинарски брифинг: Социјалните и економските ефекти од ковид-19 врз децата во Северна Македонија: ажурирање

Хотел Лимак, 1 јуни 2021 година – ПрезентацијаГалерија

Новинарски брифинг: Колку Ковид-19 ќе ја зголеми сиромаштијата во Северна Македонија?

Онлајн, 17 септември 2020 година – Презентација

Брифинг за новинари: Социјалните и економските ефекти од Ковид-19 врз децата во Северна Македонија (заедничка со УНИЦЕФ и УСАИД)

Говорници:

H.E. Кејт Мери Брнс, Американски амбасадор во Северна Македонија

Г-ѓа Патриција ди Џовани, Претставник на УНИЦЕФ во Северна Македонија

Д-р Марјан Петрески, Finance Think / УАКС

Онлајн, 30 јули 2020

Конференција за печат: Физичките лица во системот на ДДВ (Заедничка со Министерство за финансии; Група ЦИВИТАКС)

Министерство за финансии, 9 јануари 2019

Конференција за печат: Државни пензии: Итни реформи за спас на ПИОМ (сврзан проект)

Хотел Мериот, 9 февруари 2018 – Галерија

Конференција за печат: Ремонт на системот за социјална помош преку воведување гарантиран минимален доход (сврзан проект)

Музеј на македонска борба, 9 ноември 2017 – Покана – Галерија

Конференција за печат: Дали Македонските државен и јавен долг се одржливи? (сврзан проект)

Порта Македонија, 17 мај 2017 – Покана – Галерија