Денес го одржавме вториот дебатен клуб за идентификување преклопувања во политики, недостатоци, приоритети и заеднички цели сврзани со повеќедимензионалната детска сиромаштија.

На клубот учествуваа претставници од секторите социјална заштита, образование и здравство, и од Државен завод за статистика.

Клубот го спроведовме во склоп на партнерската акција со UNICEF MK.

Recommended Posts