Благица Петрески, гостинка во Топ Тема

На актуелни економски теми, Благица дискутираше со Јован Деспотовски, директор на Дирекцијата за ТИРЗ и Виктор Мизо, претседател на Асоцијацијата за технолошки напредни компании. Кликнете за линк.

Continue reading

Нашата препорака е во линија со одлука од владата

Препораката од нашата неодамнешна Студија за политиките 33: Потенцијалот на извозно-ориентираните компании да придонесат за економското закрепнување по Ковид-19 во Северна Македонија е во согласност со денес-усвоената мерка на Владата за привремено намалување на царинските стапки на клучни суровини и опрема, како мерка за поддршка на закрепнувањето на компаниите по ковид-19.