Finance Think стана партнер на глобалната иницијатива „Пристојна работа за младите“

Со партнерството се обврзавме да ги зајакнеме акциите и влијанието врз младинското претприемништво и самовработување и младите во кревки ситуации. Преку нашата заложба, целиме вработување на младите да биде високо на агендата на носителите на политиките. Кликнете за повеќе.

(more…)

Finance Think смета дека е неопходна понатамошна поддршка на работниците

Мерката треба да биде значајно потаргетирана, односно да цели само кон оние дејности кои искусија силен удар за време на Ковид-19 и тешко заздравување. Finance Think ќе предложи конкретен дизајн на мерката.

Економски форум во Скопје успешно го затвори проектот за партиципативно буџетирање

Економскиот форум беше завршен настан на проектот „Мои пари, моја одговорност“, кој имаше за цел да го подобри партиципативното буџетирање во општините. Кликнете за галерија.

(more…)

Буџетски форум во Кавадарци

Економскиот форум за партиципативно буџетирање ги обедини општинските службеници и граѓаните да разговараат за буџетот на општината врз основа на потребите на граѓаните. Кликнете за галерија.

(more…)

Економијата не може да издржи уште едно затворање

Во неделното интервју за Радио Слободна Европа, Благица Петрески зборува на актуелни економски теми: ефектите од Ковид-19 врз економијата, владините мерки, предизвиците на новите економски министри….

(more…)

Новинарски брифинг за промовирање студија за политики

На брифингот се обратија Амбасадорката на САД, Н.Е. Кејт Мери Брнс и раководителката на УНИЦЕФ Скопје, г-ѓа Патриција Ди Џовани, проследено со презентација на наодите од нашата неодамнешна студија за политики за Ковид-19 и децата.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress