Нашето истражување – топ тема во јавната дебата

Наодите за тоа како Ковид-19 ќе се одрази врз сиромаштијата, и оценката на владината мерка за олеснети услови за гарантирана минимална помош наидоа на широко медиумско покривање. Кликнете за линк.

Колку Ковид-19 ќе ја зголеми сиромаштијата во Северна Македонија?

На новинарски брифинг беа претставени резултатите од истражувањето за ефектот од Ковид-19 врз сиромаштијата, како и оценка на олеснетите услови за гарантирана минимална помош. Кликнете за бриф за политиките.

Покана за Брифинг со новинари

По повод Меѓународниот ден за искоренување на сиромаштијата, 17 октомври, ќе ги споделиме нашите резултати за тоа како Ковид-19 влијае врз сиромаштијата. Заинтересираните новинари за онлајн брифингот може да се пријават на events@financethink.mk.

Finance Think на Националниот форум на Цивика мобилитас

Домаќин на форумот е Македонскиот центар за меѓународна соработка, заедно со Претседателот на Републиката, г-дин Стево Пендаровски.

Нашата Деспина Туманоска со нов блог кај иницијативата #Пристојна работа за младите

Блогот дискутира за прашањата за вработување на младите, со посебен осврт на ранливоста на која тие се изложени на македонскиот пазар на труд. Кликнете за врска.

Во интервју за „Слободен печат“, Благица Петрески дискутира за актуелни економски теми

Дискусијата се однесува на прашања за четвртиот пакет антикризни мерки, предвидениот буџетски ребаланс, поддршка на извозно-ориентираните компании, парафискалните давачки. Кликнете за врска.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress