Skip to content

Ве покануваме на првиот од редицата вебинари за државна помош Проф. д-р Владимир Наумовски ќе одржи вебинар на тема „Државна помош: Практики во Северна Македонија“ на 27 јануари 2021… Прочитај повеќе Интервју на нашата Деспина Туманоска за специјализираниот портал Работник Во интервјуто, нашата програмска координаторка зборува за тоа како Ковид-19 влијаеше врз повеќе аспекти на пазарот на трудот. Кликнете… Прочитај повеќе Finance Think ве поканува на серија вебинари за државната помош Времето на одржување и регистрацискиот линк ќе бидат објавени за секој вебинар посебно. Следете не’! Прочитај повеќе Ја повикуваме владата да ја продолжи мерката „14.500 МКД по работник“ за јануари-март 2021 Проценетата вредност на продолжувањето е 50 милиони евра. Кликнете за пристап до инфографикот!14.500 да продолжи и јан-мар 2021
Прочитај повеќе
Ве покануваме на фокус група за општинските услуги Повикот се однесува на жители на Велес, Свети Николе, Струмица, Кочани и Ѓорче Петров!

Пријавување на https://forms.gle/es6MqYJDg6sFpRyV8
Прочитај повеќе
Среќна Нова 2021 година! 🎄🎄🎄🎄🎄
Тимот на Finance Think ви посакува весели и безгрижни празници и успешен почеток на постабилна и со подобро здравје…
Прочитај повеќе
Нова студија за политиките! Нашата Студија за политиките 33 ги истражува ограничувањата и потенцијалите на извозно ориентираните компании да придонесат за растот по… Прочитај повеќе Ги покануваме економските новинари на брифинг за презентација на резултати Годинава ќе ја заокружиме со споделување на нашите резултати за ограничувањата и потенцијалите на извозно-ориентираните компании да го… Прочитај повеќе Објавен труд во високорангирано списание Нашето истражување за пензиската реформа од 2018 година, кое беше прифатено за објава во меѓународното списание Journal of… Прочитај повеќе Консултативна средба за прелиминарни наоди од студија Денес, пред релевантните чинители и носителите на политиките, ги презентиравме клучните наоди и препораки од студијата „Потенцијалот на… Прочитај повеќе