Нашата Благица Петрески оствари средба со претставници на Chicago Council on Global Affairs, непрофитна организација посветена на зголемување на знаењето и ангажманот во глобалните работи, од Чикаго, САД.

Приемот беше проследен со настан за вмрежување на кој дискутираа американскиот амбасадор во Народна Република Кина, Николас Барнс и Феј Хартог Левин од Советот за главните прашања на односите денес и за нивните изгледи.

Recommended Posts