Денес го одржавме првиот дебатен клуб за идентификување преклопувања во политики, недостатоци, приоритети и заедички цели сврзани со повеќедимензионалната детска сиромаштија.
На клубот учествуваа претставници од секторите социјална заштита, образование и здравство, и од Државен завод за статистика / Enti shtetëror i statistikës.
Клубот го спроведовме во склоп на партнерската акција со UNICEF MK.
Галерија од настанот може да се види тука.

Recommended Posts