Благица Петрески дискутираше за актуелни економски теми во Топ тема

Темите опфатија општински финансии, парафискални давачки, тековни инфлациски притисоци и изгледи за раст. Учествуваше и г -дин Неби Хоџа од Стопанската комора на Северозападна Македонија. Домаќин беше Наташа Стојановска.

https://www.facebook.com/TVTelma/videos/1205365403319690

V4 поддршка за промовирање на Заедничкиот регионален пазар на ЗБ6: Еден пазар за закрепнување по Ковид-19

Проектот се фокусира на споделување искуства, пренесување знаење и препораки за понатамошна регионална економска интеграција преку развој на Заедничкиот регионален пазар на ЗБ6, користејќи искуства од поранешната ЦЕФТА и В4 по интеграцијата во единствениот пазар на ЕУ.

Continue reading