Симулација на ваучер политика за подобрување на социјалните услови на индивидуални приматели на дознаки во Македонија

Целта на истражувањето е да се развие симулација на потенцијален ваучер систем за социјална заштита на индивидуални членови на домаќинството што прима дознаки во Македонија.

Конкретни цели:

– да спроведе анализа за Македонија на индивидуално ниво (користејќи ја DotM Анкетата за дознаки 2008)

– да развие економетриски модел;

– да изведе симулација за ефектите од потенцијален ваучер за заштита на социјално ранливи индивидуални приматели на дознаки, преку симулирање на ефектите врз индикаторот за здравје на примателот.

Донатор: Партнерство за економски политики

Времетраење: 2014-2015 (1 година)

***

Бриф за политиките – ENGMK

Работен материјал

Конференција за политиките – ПоканаГалерија

Труд во списание

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress