Ковид-19 и економијата

Оваа страница ги прикажува нашите активности за оценка на ефектите од коронавирусот Ковид-19 за економијата.

 

Анкета за оценка на влијанието на Ковид-19 врз граѓаните и микробизнисите

Брифови за политиките и други публикации

Бриф за политиките бр. 39

За справување со економските ефекти од Ковид-19 – мерки кои ги балансираат ликвидносните потреби на компаниите и државата

Квалитет на живот 3: “Економските ефекти од корона-кризата“

 

ФТ Ставови

ФТ Став бр. 46 за сите економски мерки на Владата сврзани со Ковид-19

ФТ Став бр. 45 за овозможување владина помош во услови на отпуштање работници

ФТ Став бр. 44 за очекуваната економска рецесија и проекција на падот на БДП

ФТ Став бр. 43 за навремени мерки за спас на економската активност

 

ФТ Коментари

ФТ Коментар бр. 28 на ребалансот за Буџет на Северна Македонија за 2020 година (предизвикан од корона-кризата)

 

Блогови и интервјуа

Што потоа?

Интервју на тековни економски теми и најава за резултати од анкета – Утрински брифинг

 

Инфографикони

Ковид-19 и економијата

Цитати од познати економисти и други личности

Кликнете врз сликата за пристап до целиот албум

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress