Нашата Извршна директорка, Blagica Beba Petreski говореше на конференцијата по повод 30 години World Bank Republic of North Macedonia: „Инвестирање во луѓето: Како општеството во Северна Македонија да се прилагоди според стареењето на населението?“.
Во панелот: „Инвестиции во човечки капитал за попросперитетно стареење во Северна Македонија“, учествуваа и вицепремиерот за економија Фатмир Битиќи, министерот за образование и наука Јетон Шаќири, Паоло Бели од одделот за социјална заштита и работни места при Светска банка и Рита Алмеида од одделот за образование при Светска банка.

Recommended Posts